Рецепти

ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ

За една порция
  • 3 яйца
  • З с.л. мазнина
  • ¾ ч.ч. кисело мляко
  • 3 с.л. натрошено сирене
  • З склидки счукан чесън
  • 1 ч.л. оцет
  • ½ ч.л. червен пипер
  • Сол на вкус
В кипяща подсолена и подкиселена вода варим яйцата до забулване. Разбиваме киселото мляко с чесъна и натрошеното сирене.Изсипваме го в подходяща чиния, слагаме върху него яйцата. Сгорещяваме мазнината, прибавяме червения пипер, разбъркваме и изсипваме върху яйцата.
 
 
ЯЙЦА ПО СЕЛСКИ
 
За две порции
  • 4  яйца
  • 5 с.л. мазнина
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 4 домата
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол на вкус
Задушаваме лука в мазнината, прибавяме чушките, нарязани на кръгчета и запържваме.Поръсваме с пипера и солта, добавяме обелените и нарязани на кубчета домати. Варим до сгъстяване на соса. Изсипваме в подходяща тавичка, правим четири трапчинки, в които счупваме по едно яйце. Запичаме 10- 15 мин. В предварително сгорещена фурна.
 
 
ЯЙЦА С КИСЕЛО МЛЯКО НА ФУРНА
 
За две порции
  • 4 яйца
  • 2 филии бял хляб/без кората/
  • 2 с.л.олио
  • 4 стръка зелен лук
  • 100 гр.цедено кисело мляко
  • Сол
  • Червен пипер
  • 30 гр.краве масло

На дъното на огнеупорен съд поставяме хлебните филии и поръсваме с олио. Върху тях чукваме едно до друго яйцата. Заливаме с киселото мляко, разбито със сол, червения пипер и ситно нарязания лук. Поръсваме с парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна 20 минути.

 
 
ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ С ЯЙЦА
  • 4 яйца
  • 150 гр.сирене
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 домат
  • 100 гр.кашкавал
  • олио
  • Магданоз
  • Сол
  • Щипка захар
  • 4 - 5 едри картофа.
Варим необелените картофи в подсолено вода до полуготовност. След като изстинат издълбаваме сърцевината с лъжичка. Поръсваме със сол и и разтопено масло.
 
Задушаваме ситно нарязаният лук в олио с две щипки сол и щипка захар. Прибавяме нарязаните на дребно чушка, после домата.Слагаме натрошеното сирене и магданоза . Счукваме яйцата и разбъркваме.
Пълним картофите с плънката. Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в силно загрята фурна 15 минути.
 
 
ЯЙЦА ПО ЛОВДЖИЙСКИ
  • 8 яйца
  • 100 гр. гъби
  • 200 гр.пилешки дробчета
  • 1 глава лук
  • 1 с.л.доматено пюре
  • 2 с.л.бяло вино
  • 60 гр.краве масло
  • Сол
  • Черен пипер
  • Магданоз
Нарязаните на ситно гъби и дробчета запържваме в маслото. Прибавяме наситнения лук, сол и черен пипер. Когато лукът омекне, добавяме виното. Изчакваме да изври и добавяме доматеното пюре и магданоза, нарязан на ситно.Отстраняваме от котлона. Отделно разбиваме яйцата със сол и черен пипер. Пържим омлет. Щом се запекат отдолу изсипваме в средата на всеки омлет част от готовата смес и прегъваме на две.

За нас

Местоположение на Агри.СС ЕООД”АГРИ.СС” ЕООД обработва 30 000 дка земеделска земя, отглежда над 200 000 бр. кокошки носачки в собствен птицекомплекс с площ от 120 дка, притежава складова база за преработка, сушене и съхранение на 37 000 тона зърнена продукция, извършва транспортна дейност на пътници и товари със собствени транспортни средства, притежава автогара, пункт за годишни технически ...

Виж повече

9500 Генерал Тошево
ул. "Васил Априлов" 2
тел.: 05731 3912; 05731 3924
факс: 05731 3918
e-mail: agris@abv.bg

Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме услугите си по възможно най-добрия начин на този уебсайт. За да научите повече за "бисквитките" и как обработваме личните данни, посетете Общи условия.