Рапица Рапица

Земеделие

Рапицата (Brassica napus) е растение с ярко жълти цветове, което се отглежда и култивира масово по света. Основните ѝ приложения са за фураж, производство на рапично олио и биодизел.

Рапицата е била известна още от преди 4 000 години пр.н.е. Нейната родина е Индия, обаче също така има и мнение, че рапицата произхожда от Средиземноморието. През 13ти век рапицата прониква в Западна Европа и става основна маслодайна култура.
Най-много рапица в света се отглежда в Китай, Канада, Германия, Франция и др.
Голямото търсене на европейския пазар, относително благоприятните почвено-климатични условия в България за отглеждане на културата, наличната прецизна техника за провеждане на агрономическите мероприятия и прибиране на реколтата, влизане в сеитбообръщенията на мястото на „претоварващият“ ги слънчоглед я определят като повече от наложителна в модерното зърнопроизводство. 

За нас

Местоположение на Агри.СС ЕООДАГРИ.СС” ЕООД обработва 30 000 дка земеделска земя, отглежда над 200 000 бр. кокошки носачки в собствен птицекомплекс с площ от 120 дка, притежава складова база за преработка, сушене и съхранение на 37 000 тона зърнена продукция, извършва транспортна дейност на пътници и товари със собствени транспортни средства, притежава автогара, пункт за годишни технически ...

Виж повече

9500 Генерал Тошево
ул. "Васил Априлов" 2
тел.: 05731 3912; 05731 3924
факс: 05731 3918
e-mail: agris@abv.bg

Използваме "бисквитки", за да гарантираме, че ви предоставяме услугите си по възможно най-добрия начин на този уебсайт. За да научите повече за "бисквитките" и как обработваме личните данни, посетете Общи условия.